Každé tehotenské fotenie je jedinečné a neopakovateľné, ale predsa len priebeh je všade viac menej rovnaký. V článku sa Vám pokúsim priblížiť ako také fotenie bruška prebieha. 

V minulom článku sme si povedali ako sa pripraviť na tehotenské fotenie v mm-fotostudio. Dnes Vám píšem o tom ako to celé prebieha. U mňa je tento postup zaužívaný a rokmi overený. Preto Vám ho bližšie popíšem, aby ste vedeli do čoho idete 🙂 Popíšem Vám modelovú situáciu balíčka, ktorý obsahuje aj prípravu, čiže fotomakeup a vlasový styling. V prípade, že ste si styling neobjednali, môžete časť stylingu a príchodu muža vynechať 😉

  • Prídete na dohodnutý termín. Veľa budúcich mamičiek príde aj so svojím manželom (príp. partnerom) vtedy pánom odporúčam  sa ísť ešte „zabaviť“ ak majú čo vybaviť atď. Ide o to že kým by páni sedeli v ateliéri cca dve hodiny tak sa tak unudia, že sa im už absolvovať cca 1-1,5hod fotenie nebude chcieť a na fotkách  to bude vidno.
  • Takže po vašom príchode zložíme a vybalíme veci, ktoré ste si priniesli na fotenie. Poviete mi akú by ste mali predstavu o fotkách a aký štýl preferujete. Je dobré keď si pripravíte nejaké inšpirácie, aby som vedela čo sa vám páči. Samozrejme nie je to povinnosť, ale bolo by to ulahčením pri vysvetlovaní čo sa Vám vlastne páči. Následne spoločne vyberieme počet outfitov podľa Vášho foto balíčku.
  • Keď máme outfity vybraté, tak sa presunieme do vedľajšej miestnosti, kde bude prebiehať Fotolíčenie a úprava vlasov. Spoločne sa porozprávame o možnostiach a vašej predstave zovňajšku a po cca 1,5-2 hodinách sme hotové. Dĺžka času prípravy je priamo závislá od toho v akom stave máte pleť, čo s vlasmi a aké náročné úpravy chcete.
  • Po úprave začíname s fotením a postupne si obliekate vybraté outfity. Pri pózovaní vám pomáham a dotváram celkový vzhľad,  alebo si pomáhate s vami vybratých obrázkov z internetu príp. z mojej stránky.

Počas fotenia nafotím v priemere cca 150 – 300 záberov. Následne robím hrubý výber na základe mnohých kritérií a zúžim počet fotografií na cca 60-100. Tie Vám v priebehu troch dní zašlem na emailovú adresu, ktorou ste spravili objednávku a počkám si na Váš výber. Je fajn keď pošlete výber fotiek do týždňa, nakoľko sa môže stať že neskôr sa mi nakopí viac inej roboty . Váš výber pošlete na email vo forme čísel fotiek – NEPREPOSIELATE foto iba ich čísla!
Detailné info o mojom výbere nájdete TU!

Po prijatí Vášho výberu Vám fotografie spracovávam v stanovenom termíne. Foto posielam priebežne na email pre prípadné korekcie. Keď je hotová zákazka, tak Vás informujem emailom.

Tak a to by bol stručne napísaný priebeh tehotenského fotenia. Ako som na začiatku spomenula, každé fotenie je jedinečné a na každom fotení prežijeme rôzne zážitky podľa toho ako si sadneme, aký máme deň alebo aké typy osobností sa na fotení stretnú. V každom prípade je každé stretnutie milé a krásne 🙂