Pod pojmom štandardný rozumieme to, čo si základne klient pri fotení zaplatí. Jedná sa teda o korekcie ( retouch ) pleti, tela a prostredia.

Čo je korekcia pleti?

Do korekcii pleti patrí retušovanie nedokonalostí a defektov pleti ako znamienka, jazvy, vyrážky…Čiže technická retuš. V prípade portrétov sa venujem profesionálnemu high-end retušu pleti a tvári viac, aby fotka vyzerala dokonalo, ale prirodzene. Táto časť zahŕňa aj jemnú úpravu korektúr tváre.

 

Čo je korekcia tela?

Pri korekcii tela by som sa chcela zastaviť a na začiatok upozorniť že úlohou fotografa nieje robiť neinvazívnu liposukciu. To znamená ak máte postavu bacuľky, nebudem z vás robiť 40kg modelku. Samozrejme, že nejaké kilečko navyše na fotke spravím, ale ak máte záujem o celkovú transformáciu tela, treba ma vopred upozorniť a podľa náročnosti úprav budete mať upravenú výslednú sumu. Ďalej sa sem zahŕňa prípadná vytŕčajúca podprsenka, odstávajúce šatsto atd.

 

Čo je korekcia prostredia/pozadia?

Keďže sa fotí v ateliéri, tak sa vždy môže vyskytnúť na fotografii neželaný objekt ako statív, svetlo, časť iného pozadia a pod. V takomto prípade sa objekty z výsledných fotografií odstraňujú. Retouch pozadia vo výnimočných prípadoch môže zahŕňať aj kompletnú rekonštrukciu pozadia.

 

Retouch tetovania?

Nie je súčasťou základnej úpravy. Pokiaľ má zákazník, alebo zákazníčka záujem o odretušovanie tetovania tak sa to dá ale za príplatok. Cena závisí od náročnosti tetovania. Cena začína od 3EUR/foto.  Vo výnimočných prípadoch môže byť celkový retouch tattoo súčasťou fotobalíčka (napríklad.: veľmi malé nevýrazné tetovanie…). Táto možnosť je vždy po dohode s fotografkou.