Ako sa pripraviť na fotenie, aby tehotenské fotenie dopadlo čo najlepšie? Kedy je najvhodnejšie fotenie zrealizovať? Všetko o tom ako si fotenie bruška užiť nájdete v nasledujúcom článku

Očakávanie bábätka je výnimočným obdobím pre celú rodinu. Hovorí sa, že je najkrajším obdobím, ale každá žena to prežíva inak. Každopádne, ale každá budúca mamička ocení keď bude mať zvečnenú pamiatku s bruškom obzvlášť ak ide o prvé tehotenstvo. Nádherné fotky s bruškom zachytia moment Vášho života  a budú Vás tešiť zvyšok života. Tehotenské fotenie je skvelým darčekom ako potešiť ženu alebo rodinku.

Keďže skoro pri každom fotení dostávam rovnaké otázky, rozhodla som sa Vám to zhrnúť do tohto článku.

 

Kedy je ideálne prísť na tehotenské fotenie?

Najlepšie je prísť v 31 – 35 týždni tehotenstva. Ak sa obávate či to nieje skoro, tak Vás môžem ubezpečiť že nie. V tomto čase má bruško krásny guľatý tvar. V neskoršom štádiu tehotenstva má mnoho mamičiek problém s tým že sa nalievajú vodou, necítia sa komfortne a hlavne už toľko nevládzu. Zároveň máte ešte čas si v kľude vybrať fotografie a komunikovať aj ohľadom fotiek. Po narodení bábätka zvyčajne mamičky sú tak zaneprázdnené dieťatkom, že to proste nestíhajú.

 

Môže na fotenie prísť so mnou aj manžel/priateľ prípadne naše dieťa?

Samozrejme. V dnešnej dobe fotím 90%  tehotenských fotení v prítomnosti rodinných príslušníkov.

 

Aké oblečenie a čo všetko si priniesť na fotenie?

Počet závisí od fotobalíčku, aký si zvolíte. Vo všeobecnosti odporúčam radšej svetlé a farebné veci ako tlmené a čierne. Štýlovo odporúčam z každého niečo.

Čo je dobré si priensť zo sebou na fotenie:
– elegantné – nič nie je krajšie ako elegantne upravená mamička 🙂
– športové
– pekné šaty kde vynikne bruško – vyhýbať sa Ačkovym strihom
– spodné prádlo aj svetlé aj tmavé
– topánky ku každému štýlu ( topánky, ktoré chcete mať pri fotení si prosím pred fotením vyčistite, hlavne zospodu)
– topánočky a hračky pre bábätko ( je milé keď prídete na fotenie s bábätkom a v ručičke bude držať hračku,  ktorá bola už pri tehu fotení)
– fotku ultrazvuku, obľubené kvety alebo hocičo čo obzvlášni celé fotenie a urobí ho kreatívnym a jedinečným

V neposlednom rade netreba zabudnúť nato, že ak prídete s manželom je dobré aby ste si oblečenie zladili, jak farebne aj štýlovo. Najhoršie asi vyzerá keď sa pár nezladí farebne a vyzerá to cirkusovo. Pri pánskom oblečení sa radšej vyhnite zbytočne potlačeným tričkám (superman, … )a voľte jednoduchšie vzhľady.

 

Môžem si vybrať žáner alebo štýl akým budeme fotiť?

Sto ľudí sto chutí. Bolo by to nudné každú jednu tehuľku fotiť na jedno kopyto. A keďže ste každá iná aj fotenie je zakaždým jedinečné. Na stránke mám množstvo štýlov tehotenských fotiek od klasických cez umelecké, glamour, kolážové, crazy až po tehotenské akty. Je dobré pred fotením porozmýšlať aké fotky by sa Vám páčili. Nielen u mňa ale aj na internete je nespočetné množstvo rôznych inšpirácií. Na základe svojích skúseností mám už predstavu čo sa dá a čo nie tak po tom ako mi poviete svoju predstavu Vám poradím čo áno čo nie.