Asi sa pýtate, prečo venujem jeden celý článok foteniu v topánkach. Na úvod chcem zdôrazniť, že nie vždy sú topánky pri fotení dôležité a nezohrávaju prioritu číslo jedna, ale ak sa pre ne rozhodneme, tak výber je dôležitý. Tak ako teda?

Topánky Áno či Nie?

Odpovedať sa nedá tak jednoznačne, ale ak sa rozhodneme topánky mať, je dobré sa nato pripraviť. Základným a hlavným pravidlom je mať topánky čisté. Nič nie je horšie na foto ako okopané lodičky, špinavé tenisky… V neposlednom rade špinavé topánky robia v ateliéri bordel a ničia interiér. Pokiaľ si prinesiete na fotenie špinavé topánky, bohužial, fotiť sa v nich nebudete.

Ak sa vyjadrím kedy áno kedy nie, tak by som to zhrnula asi takto. Pri fotení glamour postáv určite áno. V prípade rodinných a tehotenských fotení je to na vašom uvážení a hlavne na vašich outfitoch.

Zvážte prosím aj vhodnosť topánok ktoré si donesiete k jednotilvým outfitom. Je potrebné, aby ladili jak štýlom topánky a outfitu, tak farebne a extravaganciou. Je dobré si priniesť vždy viac druhov topánok – lodičky vyššie, nižšie, platforma, sandalky, tenisky, …

Taktiež si prosím poodliepajte etikety a lepky na spodu topanok, aby ste ich nemali na fotke 🙂