Tehotenské fotenie v ateliéri v Bratislave

Tehotenské fotenie zachytáva to najkrajšie obdobie života – obdobie, keď ste pod srdcom nosili svoje dieťatko. V brušku Vám rastie zázrak života, ktorý onedlho naplní Váš život radosťou. Určite vám mnohí známi povedali ako vám tehotenstvo pristane a ako ste opekneli, nie nadarmo sa to hovorí, že budúce mamičky opeknievajú.

 

Kedy je teda najlepšie obdobie na fotenie Vášho bruška?

Odpoveď je orientačná, lebo jednoznačne sa to povedať nedá. Každá mamina „dozrieva“ inokedy. Treba si ustriehnuť obdobie, kedy je bruško pekné a vy ste ešte v pohode – čiže nieste naliata vodou a nemáte komplikácie. Zo skúsenosti ale môžem povedať, že ideálny čas je medzi 30-35 týždňom tehotenstva.
Ak ste náhodou nestihli rezervovať termín je to v pohode nemajte obavy, fotenie vieme stihnúť aj neskôr 🙂 ❤️

Neodporúčam si fotenie nechávať veľmi neskoro, lebo fyzicky už možno nebudete vládať a vo vysokom štádiu tehotenstva má bruško tendenciu klesať a padať.

 

Aké oblečenie si priniesť na fotenie? Je možnosť zapožičania?

Je dobré si rozmyslieť aký štýl fotografií chcete fotiť a podľa toho voliť svoje outfity. Vždy si však zo sebou určite zoberte tmavé aj svetlé spodné prádlo, nechceme aby nám presvitala pod svetlým tričkom čierna podprsenka a naopak.
V ateliéri mám množstvo tehotenských šiat na zapožičanie. Všetky šaty nájdete v obrázkoch v tomto článku. Tak isto v ateliéri sú aj mnohé saténové látky, záclonky, kvietky do vlasov a ozdoby na bruško.

Je pekné keď tehuľky prinesú veci, kde im bruško vynikne. Je dobré, ak si nájdete čas pred fotením a s partnerom si pripravíte oblečenie tak, aby ste spolu ladili (farby, štýl, ….) Môžete priniesť aj viac oblečenia a spolu sa poradíme a pozrieme čo máte a vyberieme. Všeobecne odporúčam niečo športové, elegantné, voľný štýl, prádlo …

Ako sa teda pripraviť na tehotenské fotenie?

Najdôležitejšie je prísť oddýchnutá a v rámci možností aj vyspatá. Doprajte si relax a dostatočné množstvo tekutín. K foteniu je dobré si priniesť aj nejaké doplnky ako topánočky pre bábätko alebo hračky. Ak prídete absolvovať fotenie aj s partnerom, myslite aj nato, aby ste sa k sebe hodili na fotkách. Voľte preto rovnaký štýl oblečenia, a zlaďte aj farbu oblečenia.
Všetky záležitosti ohľadom vašej vizuálnej krásy riešte minimálne týždeň pred fotením (farbenie vlasov,kozmetika…) Detailný popis prípravy nájdete TU.

 

Dôležité info pred tehotenským fotením…

Pri fotení vyžadujem profesionálny styling. To znamená fotomakeup a úprava účesu. Darmo budete mať krásne šaty, dokonalé doplnky keď na takomto bode to celé stroskotá. Ženy, ktoré už v minulosti fotili u profesionálnych fotografoch vedia, že proste styling je potrebný aj keď v súkromí ste možno úplne naturálna. Ponúkam Vám túto službu priamo u mňa v ateliéri a tým pádom nemusíte zháňať kaderníčku a kozmetičku. V ateliéri Vás učešem a spravím Vám profesionálny fotomakeup. Cíťte sa krásne už pri fotení.

Prečo fotiť práve u mňa?

Profesionálnemu foteniu sa venujem už viac ako 10 rokov. Za svoje profesionálne obdobie mi prešlo rukami stovky spokojných zákazníkov a zákazníčok. Mám svoj štýl a spôsob fotenia. Jednou z výnimočností sú aj moje skúsenosti s postprocesom čiže retušom fotografií, ktorému sa venujem 15rokov. Okrem iného dokážem do fotografií vložiť pozadia a získate tak výnimočné miesta, atmosféru, ktorá urobí Vaše fotografie výnimočné.

Aký je rozdiel medzi profesionálnym fotením a amatérskym alebo takým domácim?

Zásadný a hlavný rozdiel je v skúsenostiach fotografa a vybavení. Samozrejme kvalitná a drahá technika ešte nerobí fotografa fotografom. Ale s profesionálným fotoaparátom s vysoko kvalitným objektívom spravíte fotografie v dokonalej kvalite. Vybavenie fotoštúdia je tiež veľmi dôležité. V ateliéri sa nachádza množstvo profesionálnej techniky, ktorá zabezpečí presne to, čo na fotografiách potrebujeme. Často krát sa totiž stretávam s otázkami načo vôbec profesionálny fotograf a keď tak snažia sa zákazníci ušetriť a často prerobia. Prídu do nevybavených ateliérov, kde „fotografi“ fotia na halogénové svetlá a výsledný efekt si môžete už len predstaviť. Zákazníci oči pre plač a peňaženky o nejaké tie eurá lahšie. Pri výbere fotografa sa uistite o kvalite jeho práce.

Želám Vám všetko dobré a bude mi cťou, ak Vám budem môcť vaše výnimočné obdobie života zvečniť.

MK